Het kiezen van speelgoed is altijd moeilijk en daarom is het belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurd en dat de kinderen erbij betrokken worden. Je wilt immers niet dat nadat er iets gekocht is ze er niet mee spelen, dat zou zonde zijn.

Tips voor het kiezen van speelgoed

Het lijkt voor de hand maar houdt niet alleen maar rekening met de leeftijd maar ook wat ze leuk vinden. Koop je iets wat niet voor je eigen kinderen is kijk dan bijvoorbeeld wat zij in huis hebben, waar hun ouders over praten of met welk dingen ze bij jou in huis gespeeld hebben.

In het geval dat er een broer of zus is kan een eenvoudig spel met twee spelers ideaal zijn. Let er wel op dat de leeftijden niet te ver uit elkaar liggen. Voor kinderen met meer dan één broer of zus is een open stuk speelgoed zoals een ark van Noach, een piratenschip of een garage ideaal.

Overweeg wat de ouders willen. Denk bijvoorbeeld aan zaken dat ze proberen de taal te introduceren, lezen, schrijven of zindelijkheidstraining. Speelgoed over deze onderwerpen kunnen resulteren in een heel leuk cadeau.

Duurt het speeltje lang. Als een spel saai is of te kort duurt is de kans natuurlijk groot dat het binnen een korte periode oninteressant wordt.

speelgoed

Overweeg of speelgoed groot of klein moet zijn, houdt rekening met de ruimte waar het bewaard gaat worden. Op die manier zal bijvoorbeeld een puzzel die niet al te veel ruimte in beslag neemt eerder gewaardeerd worden als cadeau dan een grote knuffelbeer.

Educatief zoals tellen, het alfabet leren, het lezen van de klok om maar een paar dingen op te noemen. Hierdoor kunnen kinderen spelenderwijs leren.

Als laatste kun je ervoor zorgen dat ze fit en gezond zijn. Eenvoudig duwend speelgoed dat kinderen ertoe aanzet rond te rennen en een deel van die overtollige energie op te nemen.

Kijk ook eens naar onze knuffels pagina.

 

Informatie over speelgoed en veiligheid.