Knuffels zijn één van de beste dingen om aan kinderen te geven. De redenen omtrent deze vorm van speelgoed zijn vrij simpel.

Ze zien schattig uit, zijn knuffelbaar en kinderen vinden vaak troost met hun knuffel tijdens minder leuke momenten en andere moeilijke momenten.

Denk hierbij aan kinderen die geen broer of zus hebben en hun gezelschap houden gedurende de dag. Ook kan deze helpen bij spannende dingen zoals voor het eerst naar school gaan. Daarbij worden ze ook vaak als verzamelobject en decoratie gebruikt op hun kamer.

Het spelen met knuffels kan, volgens onderzoek, kinderen op verschillende manieren helpen.
De knuffel kan beschouwd worden als een vriend die helpt bij het uiten van emoties, dromen of andere problemen. In Europa alleen hebben 60% van de kinderen een favoriete knuffel.

Knuffels

Kinderen zijn meer creatief en krijgen vaak een fantasie doordat ze elke knuffel een andere naam en persoonlijkheid geven. Als gevolg hiervan zullen kinderen haar of zijn sociale vaardigheden verbeteren en meer zelfvertrouwen hebben.
Het wil niet zeggen dat deze vorm van spelen echte mensen zal vervangen, maar het helpt met het opbouwen van zelfvertrouwen en ontmoeten van andere kinderen.

Spelen met knuffels en ander soort gelijk speelgoed kan ook een kalm en rustgevend effect hebben op kinderen.

Welke knuffels

Populair zijn knuffels in de vorm van een dier en worden veel geaccepteerd door baby’s en jonge kinderen. Denk hierbij aan bekende vormen zoals teddyberen, katten, honden en meer.

Knuffels zijn er in verschillende maten, van klein en schattig tot groot en imposant. De keuze is vaak moeilijk mede door de grote keuze maar ook de voorkeuren van het kind.

Advies is dan ook om het kind erbij te betrekken tijdens de aanschaf van een knuffel.

De glimlach van een kind is altijd gegarandeerd bij pluche artikelen. Deze vorm van speelgoed mag dus echt niet ontbreken op hun kamer.